Emberek, kapcsolatok
Létrehozva: 2010.10.12   Módosítva:2010.10.29

Mire figyelj az első randin?


Ha nem vagy szerencsés típus, ha a vasárnapjaid azzal telnek, hogy a szombati leégéseken gyötrődsz, akkor esetleg át kellene gondolnod ezeket a gyakori első randevús hibákat!

1. Irreális elvárások

Ugyan megtörténhet, hogy partnered Superman-ként elránt a száguldó busz elől, de ilyesmi igen ritkán fordul elő. A randevúzók ugyanis nem hősök vagy hősnők és nem fognak egy csapásra kigyógyítani családi gondjaidból, depressziódból, szorongásodból és hasonlókból. Ha minden kapcsolatnak úgy indulsz neki, hogy ez lesz az "Igazi", akkor elképesztő érzelmi szabadesésnek teszed ki magad. Valójában ez csak egy randi! Inkább koncentrálj a barátságra!

2. Túlzott nyitottság

Úgy tűnhet, hogy múltad, illetve jelened mély és sötét titkainak feltárása a legjobb mód a bensőséges kapcsolat kialakításához, de mivel nem igazán ismeritek még egymást, ezzel hamis intimitást teremtesz. Ez nem azt jelenti, hogy korlátozd a beszélgetést az időjárásra és a sportra, de ne menj túl egy bizonyos határon! Minden bizonnyal sok minden történik a mindennapjaidban, amiről mesélhetsz, a szaftos családi történetekkel viszont érdemes várni egy kicsit.

3. Ha másnak mutatod magad

Ha olyan akarsz lenni, amilyennek partnered lát, ahelyett amilyen valójában vagy, akkor nemcsak hazudsz, hanem már a kapcsolat elején függőségi viszonyt alakítasz ki! Mindannyian szeretnénk, ha kedvelnének bennünket, de ha belegondolsz, nem lennél szívesebben olyasvalakivel, aki szereti fura kalapgyűjteményed vagy a nyíltságodat? Azzal, hogy igyekszel megfelelni annak, amit érzésed szerint partnered elvár tőled (amit egyébként igazából sosem tudhatsz), megfosztod magad annak lehetőségétől, hogy megmutasd összes egyedi tulajdonságod, azokat, melyek különlegessé tesznek! Hiszen ha ezek nem tetszenek partnerednek, akkor nem ő az igazi számodra!

 4. Ha nem mondod ki

Ha úgy gondolod, partnered lazasága James Dean-ével vetekszik, ha okosabbnak tűnik, mint Marie Curie, vagy viccesebbnek, mint Robin Williams, akkor mondd ki! Semmivel sem lehet jobban megtörni a randi jegét, mint egy őszinte bókkal. Viszont, ha egy bizonyos idő után világossá válik számodra, hogy nem táplálsz romantikus érzéseket partnered iránt, akkor ezzel kapcsolatban is nyíltnak kell lenned! Senkit sem óvsz meg a szívfájdalomtól azzal, hogy ezt a fontos dolgot nem közlöd vele, nem beszélve arról, hogy nem is túl tisztességes!

5. Dicsekvés

Bár lehet, hogy tényleg az istenekkel és istennőkkel bulizol az Olümposz-on minden este, és havi fizetésed tucatnyi szűkölködő családnak teremthetne otthont, de mégis jobb, ha az ilyen információkat az elején megtartod magadnak. Hagyd, hogy partnered lenyűgözésének (egyébként normális) vágya kevésbé irritáló módokon nyilvánuljon meg: például jelenj meg egy csokor virággal, menjetek a tervezettnél elegánsabb étterembe, vagy az este lezárásaként fosszatok ki egy cukrászdát! A gondoskodás sokkal szimpatikusabb az egoizmusnál, és nagyobb sikert is aratsz majd vele!

6. Ha hazudsz magadról

A jacht, amivel behajóztad a Mediterrán-tengert és a rekorddöntő, halállal dacoló hegymászásaid természetesen jó kezdések a beszélgetéshez, de még akkor is, ha a kreatív igazmondás művészetének mestere vagy, jobb, ha nem kérkedsz vele! Amennyiben összejönnek a dolgok a kiszemelt partnerrel, hamarosan úgyis kiderül számára, milyen okos vagy, ha viszont nem, akkor sosem lehetsz biztos benne, hogy nem azért történt-e így, mert valamit kitaláltál vagy szándékosan elhallgattál.

7. Udvariatlan viselkedés

A helytelen viselkedés magában foglalja többek között a következőket: másokkal flörtölni, miközben randevúd van; késve vagy részegen érkezni; előzetes bejelentés nélkül magaddal hozni a gyerekeidet, háziállatodat vagy furcsa unokatestvéredet és fecsegéssel megvárakoztatni a személyzetet vagy a taxisofőrt. Anélkül is sok tapintatlan ember van a világon, hogy téged is besorolnánk közéjük! Nyilvánvaló, hogy váratlan dolgok is előfordulhatnak, de lehetőségeidhez mérten bánj partnereddel olyan tisztelettel, amelyet magadnak is kívánnál!

8. Ha az ex-edről beszélsz

Az egykori kedvesről való áradozás a randik leggyakrabban elkövetett hibája. Ritka az az ember, aki szívesen hallgatja a múltadra vonatkozó, kérkedő vagy kritikus részleteket. Ha van egy rövid és humoros történeted, az egy dolog, de általánosságban jobb, ha magadra és partneredre koncentrálsz itt és most. Hihetetlenül vonzó lehet, ha csak az adott pillanatra és társadra figyelsz!

9. Szex túl korán

Bár ez nyilvánvaló hibának tűnhet, mégsem mindenki gondolja így. Pedig néhány pohár bor és az ösztönök olyan irányba terelhetik az estét, amelyet később mindkét résztvevő megbánhat. Nemcsak a legfontosabb, az ismerkedési fázistól fosztod meg magad, hanem sokkal komolyabb kockázatokat is vállalsz azzal, hogy túl impulzív vagy a hálószobában. Lehet, hogy lesz néhány kellemetlen perced, amikor visszautasítod a csábító ajánlatot, de mindenképpen megéri!

10. Ha túl hamar feladod

A csalódások hozzátartoznak a randizás folyamatához, úgyhogy tartsd készenlétben a sört vagy a legjobb barátnődet, és lendülj neki! Néhány igazán remek ember bujkál az árnyékban, de ha úgy döntesz, hogy a televízióddal házasodsz össze, akkor sosem ismered meg őket. Segíthet, ha nem veszel túl komolyan minden egyes randit és ismerkedési lehetőségeknek tekinted őket, ahelyett, hogy minden alkalommal azért imádkoznál, hogy ő legyen az igazi. Vigasztaljon a tudat, hogy ha egyáltalán nem lennének katasztrofális randevúk, akkor kevesebb történetet mesélhetnél unokáidnak - és a horrorfilmek készítőinek se lenne miből meríteni!

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!