Nyitóoldal
Létrehozva: 2011.01.30

Zeitgeist Mozgalom


Ha ön hallotta, vagy látta valahol ezt a kifejezést: "zeitgeist", akkor valószínűleg egy az interneten fellelhető film ugrik be, amelyben súlyos vádakat, meglepő tényeket és egy ijesztően valószerű világképet tárnak elénk.

A Zeitgeist (ejtsd: cájtgájszt) kifejezés szó szerint "korszellem"-et jelent. Szerény véleményem szerint elég szerencsétlen elnevezés a mozgalomnak. Mivel aki először látja-hallja, könnyen asszociálhat valami gyermeteg neonáci szerveződésre. Holott gyakorlatilag éppen az ellenkezőjéről van szó.

Valójában három film létezik:

Zeitgeist: Moving Forward (angol: haladás)

Zeitgeist: Addendum (német: függelék)

Zeitgeist: The Movie (angol: a film)

Természetesen moziban, tévében nem mutatták be egyiket sem, mivel túlságosan veszélyessé válhatna bizonyos érdekkörök számára, ha túl sok ember látná ezeket.

Jelenleg Magyarországon a Zeitgesit Addendum a legismertebb. Mely feliratozva és félig-meddig szinkronizálva is megtekinthető.

A film 4 fejezetre tagolódik.

I. A bankok hatalmas hazugsága amit úgy nevezünk: pénz.

II. Gazdasági bérgyilkosok. Azaz, ha zsebre akarsz tenni egy országot, adj neki annyi pénzt kölcsön, amennyit biztosan nem lesz képes soha visszaadni. Hatalmi csoportok, akik ha kell tüntetést vagy forradalmat robbantanak ki tetszőleges országban, ha ez nem használ megölik az államfőt, ha nem jön össze, háborút indíttatnak ellenük valakikkel.

III. Megoldást is kínál a film a jelenlegi hatalom- és pénzéhes világunk helyett: Vénusz Project

IV. Megint a vallás...Ki tudja hány ezer film, könyv, vita kell még a világnak mire elfogadja, hogy a letöbb vallás alapja nem több mint egy-egy történelmi tévedésekkel átszőtt mulatságos kis mese. Amelyekből hazugságokkal és vérrel pénzt kovácsoltak az egyházak.

Lássuk a filmet:

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!