Szabadidő, humor
Létrehozva: 2012.02.17   Módosítva:2012.02.19

Csónakázó nénike


Ha imád elgondolkoztató, leleplező, gondolatébresztő, vagy csak egyszerűen szívbemarkoló posztokat terjeszteni, de nincs kéznél egyetlen hülyeség sem, akkor bármikor használhatja az alábbi színigaz történetet.

Higgye el, semmivel sem kevésbé légbőlkapott, mint amiket naponta olvasgat és továbbít a Facebookon:

Megkapó történet szeretetről és szerelemről

Ez a kép bejárta a világsajtót1. 2009 június 17-én 7,4-es erősségű földrengés rázta meg a mexikói Tijuana tartományt2. Több ezer hektár került víz alá.

Azaela Martinez3 családja is menekülni kényszerült. Összekapkodták a legfontosabb értékeiket (két gyékény szőnyeget) és belemásztak a családi paellasütő tálba.Azonban a kis lélekvesztő olyan ingatag volt, hogy végül csak Azaela volt képes biztonságban utazni rajta.

Az édesapja zokogva átnyújott neki egy rongyba csavart csomagot és a lelkére kötötte, hogy juttassa el gyermekkori szerelméhez Costa Ricába.

Azalea 47 napig ringatózott az Atlanti-óceánon étel és ital nélkül, de tartotta benne az erőt az édesapjának tett ígéret. Mire elérte Costa Rica partjait a fél szemére megvakult és annyira legyengült, hogy alig bírta el az egyébként alig fél kilós csomagot. Lefeküdt az út szélén a porba és zokogott, amiért nem tudja beteljesíteni a küldetését5.

Alkonyatkor egy kis rozoga szekér állt meg mellette, amit a csenevész szamárka alig bírt húzni6. Egy öreg kereskedő szánta meg. Gyöngéden felemelte a elcsigázott mexikói paella tálkában utazó nénit és feltette hátra a fonnyadt banánok mellé.

- Ne hagyjuk itt a gyékény szőnyegeket és a batyukámat sem - lehelte utolsó erejével Azaela.

- Nem szőnyeg ez lelkem, hanem árnyékoló - feddte meg csendesen a kalmár.

- Mindegy nekem már, csak találnám meg Margareta Julieta Pablo-t.

- De hiszen ő az én unokanővérem - csapta össze kérges kezeit a banánkereskedő.

Azaela torkában dobogott a szíve, amikor néhány nap múlva az isten háta mögötti kis kolostor kapuján kopogott. Épp Margareta nyitott neki ajtót. Szomorú mosollyal bevezette a vaskos falakkal övezett hűvös lakrészébe. Amíg Azalea a falhoz támasztotta a gyékény árnyékolóit, az irgalmas nővér szégyellősen bontogatta a viharvert csomagot.

Mikor meglátták, hogy mit küldött az idős férfi, mindketten egyszerre kezdtek zokogni. Hosszú évtizedek nyomait viselte, az elhasználódott, megkopott régi szép emlékeket idéző tárgy, melyet a táncoló gyertyafény repkedő lángja megvilágított az asztallapon: Az idős ember paszujja.

Be tudod bizonyítani az ellenkezőjét? Na ugye, hogy nem.

Semmi nem igaz belőle. Ráadásul a Tijuana egy város és nem tartomány.

Egzotikus név...a hülyék számára hitelesnek tűnik.

Spanyol tradícionális étel. Halas, húsos rizs egy nagy tálban.

Na most ha ezt nem épp ebben a pillanatban szopnám az ujjamból és igaz lenne, akkor is ledőlnék a székemről az unalomtól.

Ez olyan rohadt romantikus nem?

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!